Túrótorta

0
390

…vagyis inkább diétás túrótorta, ami pont olyan ízű, mint a hagyományos, csak sokkal kevesebb benne a kalória 😉
Egész pontosan 100 Kcal van egy szeletben – csak mondom…:D

jól hangzik, igaz?

Persze nem mindegy, hogy mekkora szelet – 10 részre osztottam, szerintem teljesen vállalható adag 😉

Az a legjobb a diétában – jajugyanmár, ez kamu, semmi jó nincs a diétában, viszont találékonnyá tesz. Nyilván az sosem opció, hogy nincs süti (jahh, édesszájú vagyok, hiába is tagadnám) vagyis valami olyan kell, ami belefér a napi karórabevitelbe.

A túrótorta pedig tökéletes választás erre. Nemrég fedeztem fel a Quark-ot, ami a megaludt tejből készül – ugyanúgy, mint a túró -, csak nincs felmelegítve, hanem hidegen csöpögtetik le, ezért több író marad benne, és ezért krémesebb az állaga.

Epres túrótorta (2)


Az íze egy leheletnyivel savanykásabb, mint a hagyományos túrónak, de közel sem annyira mint egy natur joghurt vagy Skyr.
A citromos túrótortához tökéletes alap, pláne, hogy mind a kalória, mind a zsírtartalma extra alacsony. A piskótával igazi kis felhő desszert

Ideírom neked a makrókat is:
Kcal: 114/100g vagy 98/adag
Fehérje: 9,4g/100g vagy 8g/adag
Zsír: 1g/100g vagy 0,9g/adag
Szénhidrát: 17g/100g vagy 14,5g/adag


Mivel ebben az esetben tényleg az volt a cél, hogy minél alacsonyabb kalóriás desszertet készítsek, ezért az alaphoz egy sima, vizes piskótát készítettem – 1 tojásból. Ha nálad ez nem szempont, nyugodtan készítsd kekszes alappal. Illetve a túrót is lecserélheted hagyományos zsíros, vagy félzsíros túróra

_____

_____

Túrótorta

elkészítés: kb 1 óra + pihi a hűtőben
adag: 10 szelet

forma átmérője: 18 cm

Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás
30 g cukor
Két evőkanál víz
50 g liszt
késhegynyi sütőpor
180°C-on 7-8 perc

A túróhoz:
500 g Qvark túró
50 g porcukor
Egy citrom héja és leve
120 ml tej
Egy tk zselatin (a tejben feloldva)

  1. 1 tojást és a cukrot verd fel kifehéredésig, add hozzá a vizet, szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan forgasd össze. Simítsd a sütőpapírral bélelt tepsibe (elég csak az aljára) és 180°C-os, légkeveréses sütőben 7-8 perc alatt süsd készre. Hagyd teljesen kihűlni
  2. A tejet öntsd lábosba, szórd bele a zselatint, hagyd állni pár percet, majd melegíts fel, hogy a zselatin teljesen elolvadjon.
  3. A quark-ot tedd tálba, reszeld hozzá a citrom héját, nyomd bele a levét, és robotgéppel keverd simára. Öntsd hozzá a zselatinos-tejes keveréket és keverd egyneműre. 
  4. Kanalazd a piskóta tetejére, és tedd hűtőbe minimum 6 órára, de a legjobb, ha adsz neki egy éjszakát.
  5. Tálalásnál díszítsd friss gyümölccsel 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét