Gyors, ropogós, rétes háromszögek, akár reggelire vagy uzsira, amit most spenóttal és túróval töltöttem meg.
_____
Túrós-spenótos háromszög
hozzávalók: 12 darabhoz / 6 személyre
150 g spenót (friss vagy fagyasztott)
250 g Nádudvari Zsírszegény Túró
3 ek parmezán
1 tk fokhagyma granulátum vagy 1-2 gerezd friss összezúzva
Só, bors
2 szál újhagyma
8-10 friss bazsalikom levél vagy 2 tk szárított
a kenéshez: kb 50g olvasztott vaj
8 lap friss rétestészta
2 ek szezámmag
Ha friss spenótot használsz, serpenyőben fonnyaszd meg, és hagyd teljesen elpárologni alóla a vizet.
Ha fagyasztottat választottál, engedd fel és amennyire tudod nyomkod ki belőle a vizet. Tedd félre.
A túrót törd össze villával, sóval, borssal, fokhagymával apróra vágott bazsalikommal ízesítsd. Keverd bele a karikára vágott újhagymát, és a reszelt parmezán. Végül a spenótot is forgasd bele Két réteslapot teríts egymásra, a tetejét vékonyan kend meg olvasztott vajjal. Keresztben vágd 3 részre. Végy magad elé egy csíkot, az aljára halmoz két csapott evőkanál tölteléket. A tésztát a csücskétől átlósan hajtsd át a másik oldalra, hogy egy háromszöget kapj, majd így folytasd a tészta hajtogatását a tetejéig. Tégy így a többi rétes lappal is. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét vékonyan kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg szezámmaggal. Told 170 °-ra előmelegített légkeveréses sütőbe, és 18-20 perc alatt süsd ropogósra. Tálald azon melegében.