Túrós lepény

0
450

A napokban, az Instán találkoztam az orosz túrós lepénnyel, a Szirnyikivel. Vagyis akkor még nem tudtam, hogy mi a neve, csak most, mikor ezt a bejegyzést kezdtem írni, kerestem rá, hogy pontosan mi is lehet ez a mennyei, nagyon könnyű, és krémes túrós lepény.

Ahogy végiglapoztam néhány oldalt, arra jutottam, hogy ebből is számtalan variáció létezik, de mivel ezt konkrétan egy orosz oldalon találtam, maradok ennél.

Mivel – megkockáztatom, hogy – az alapanyagok egészen mások, mint nálunk, így az arányokon változtattam kicsit, a mi, rögös típusú túrónkhoz igazítva az állagot.

Szirnyiki

A végeredmény egy lágy, nagyon könnyű túrós lepényke, gyakorlatilag egy serpenyőben sült túrógombóc. Belül krémes, kívül enyhén ropogós kéreggel, amit a rizslisztnek is köszönhet, amivel megformáztam a kis cukikat.

Szirnyiki

Porcukorral, friss gyümölccsel, édes tejföllel, vagy akár lekvárral…válassz vérmérsékleted szerint 😉 Jó étvágyat hozzá 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét