Ha villámgyors tavaszi vendégvárót, vagy csak egy egyszerűen elkészíthető, könnyű délutáni édességet keresel, a leveles tészta mindig jó döntés. Pláne eperrel és krémes túróval 🙂
A roppanós leveles tészta friss eperrel és lágy túrókrémmel 30 perc alatt el is készül, és azonnal tálalhatod is.
Nálam most laktózmentes Nádudvari túró és tejszín került bele, de természetesen hagyományosan is készítheted
Túrós-epres leveles tészta
elkészítés: 30 perc
sütési hőfok: 200’C
adag: 10 darab
hozzávalók
a krémhez:
500g Nádudvari Laktózmentes Túró
100ml laktózmentes habtejszín
1/2 vaníliarúd magja
100-150g porcukor
1 csomag leveles tészta
100g eper lekvár
250g eper
a kenéshez: tojás, cukor
– A leveles tésztát hajtsd ki, hosszában vágd ketté és oszd 10 részre. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejét kendd le felvert tojással és vékonyan szórd meg kristálycukorral. Tedd 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe és a 7-8 perc alatt süsd aranybarnára. Hagyd teljesen kihűlni.
– A töltelékhez a túrót keverd krémesre villával vagy ess neki botmixerrel. Ízesítsd porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjával. Végül keverd krémedre a tejszínnel, és mehet a habzsákba.
– Az epret szeleteld fel.
– A kihűlt tésztát vágd ketté keresztben. Az alját vékonyan kendd meg eperlekvárral. Nyomd rá a túrókrémet, végül pakold meg az eperszeleteket. Borítsd rá a tészta másik felét, és porcukorral meghintve azonnal tálald.