Szeretitek a banánkenyeret?
Ha igen, akkor nem lesz ez máshogy a sütőtökös kenyérrel sem 😉
A néhány nappal előbb kisült sütőtök egyáltalán nem volt édes, kidobni nem szerettem volna, viszont remek helyére lelt ebben a fűszeres, édes kenyérben. Jó nagy diódarabokkal, és melengető fűszerekkel 😀
…és kicsit még nosztalgiázunk így január közepén, egy kis mézeskalács illatú reggelivel 🙂
Sütőtökös kenyér
hozzávalók:
200g sütőtök (nálam sült tökből maradt)
60ml olíva, vagy kókuszolaj
70ml tej (ha főtt tököt használsz, akkor 60ml, mert abban több a nedvesség)
1 tojás
200g liszt
60g barnacukor
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1,5 tk sütőtök fűszerkeverék
1/2 tk fahéj
kb 50g dió nagyobb darabokra vágva
Villával nyomd össze a sütőtököt, add hozzá a tojást, a tejet, és az olajat. Robotgéppel verd fel, majd add hozzá a száraz hozzávalókat. Keverd el, forgasd bele a diót, majd mehet is a sütőpapírral bélelt formába.180 fokos légkeveréses sütőben 33-38 perc alatt süsd meg. (Nekem 36 perc kellett hozzá :P) Tűpróbával ellenőrizd.
Vedd ki a formából, és mielőtt felvágod hagyd, hogy langyosra hűljön. A dióvaj nagyon jó választás hozzá 😉