Sütőtökös gnocchi

0
919

Ismét egy remek példa – és ebben naagyon jó vagyok – hogyan bonyolítsuk a saját életünket.

A dolog roppant egyszerű:

1: végy egy alapból egyszerű receptet
2: bonyolítsd meg valami őrült tulajdonsággal (például formázz belőle tököt… :P)
3: “fogd meg a söröm…”

…és tádááám, már készíted is a tök formájú sütőtökös gnocchit, amit kb 5x annyi idő elkészíteni,

mint aztán megenni 😀

De mikor látod, hogy milyen lelkes kiscsalád, mikor feltálalod, nna, akkor rájössz, hogy minden perc, amit a kis golyók formázásával töltöttél, megérte.

Mondjuk, ha nagy a család, az szívás, mert akkor nem keveset kell belőle készíteni… 😀

Sütőtökös gnocchi

Az ötlet nem az enyém, TikTok-on, Food with Liz oldalán futottam bele (bevallom eleinte nem gondoltam volna, hogy értelmes tartalmat is találok majd a felületen, de lám, nem volt igazam :D) és egy régebbi, sütőtökös gnocchi receptemet használtam alapul. Mivel az eredetileg elég lágy, így ebbe burgonya is került, hogy kicsit tömörebb legyen az állaga, és nem kelljen annyi lisztet használni.

Alapvetően a jó lágy gnocchi titka az, hogy minél kevesebb liszt legyen benne, de sajnos ebben az esetben muszáj egy kis kompromisszumot kötni: vagyis ha tök formájú gnocchit szeretnél, akkor el kell fogadnod, hogy ez nem lesz annyira könnyű és puha, mint egy hagyományos krumplinudli. Azért nyugi, nem lesz olyan, mint a pingpong labda 😉

Ha elsőre nem megy…

vagyis, ha elkészítetted a tésztát, de nagyon lágy, és nem tartja meg a formáját, akkor gyúrj hozzá még egy kevés lisztet, és úgy próbáld újra. Én is pont így tettem 😉 Ha megvan a jó álla, a harmadik, negyedik darab után már rááll a kezed, és – enyhe túlzással – pikk-pakk meg is vagy vele

Ha sütőtök, nekem valamiért mindig a zsályás vaj ugrik be, vagyis nálam mindig zsályás-vajas-parmezános szószba kerül, de így utólag tök jól néz ki (és persze finom is) egy pesztós mártás is hozzá alá 🙂


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét