Új, régi kedvencünk a dutch baby, ami tulajdonképpen egy sütőben sült palacsinta. Általában édes változatban készül, de nálam az igazi favorit a sós fajtája. Ennek is pont úgy megpakolhatod a tetejét, mint a hagyományos palának, csak itt a sonka, a krémsajt, vagy az újhagyma a főszereplő.
Az elkészítése kb ez is a faék kategória: hajigálj mindent a turmixgépbe, nyomd a gombot, borítsd serpenyőbe – a vasserpenyő az igazi 😉 – süsd meg, és szórd meg minden jóval 🙂
Sonkás-sajtos dutch baby
Elkészítés: kb 20 perc
Sütési hőfok: 200°C
Adag: 2 személyre
Hozzávalók:
2 egész tojás
125ml tej
70g fehér tönkölyliszt
1/2 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál só
2 evőkanál vaj
A tetejére:
sajtkrém
füstölt sonka
reszelt sajt
aprított újhagyma
paradicsom
petrezselyem
A sütőt melegítsd elő 200°C-ra, légkeveréses fokozaton. A vasserpenyőt tedd a sütőbe, hogy átforrósodjon. A hozzávalók, a vaj kivételével mehetnek a turmixgépbe. Alaposan turmixold össze. A forró serpenyőbe tedd a vajat, ha elolvadt, öntsd rá a tésztát. 10-12 perc alatt süsd készre.
Ez is mutáns lesz, és úgy néz majd ki, mint ami hamarosan kimászik a serpenyőből, de no para, csak a gőz az, ahogy hűl, kimegy majd belőle.
Tálalásnál kend meg sajtkrémmel, halmozz rá sonkát és szórd meg reszelt sajttal, és miniparadicsommal. Díszítsd apróra vágott újhagymával, és petrezselyemmel 🙂