Beluga lencse saláta

0
11678

Gondolom nem vagyok egyedül, akinek ebben az örült hőségben nem nagyon csúszik a főtt étel. Oké, jók a saláták egy darabig, de azért nekem egy idő után (viszonylag hamar) elég is lesz belőlük.

Ilyenkor jó választás például egy lencsesaláta, ami köretként, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. Persze, készülhet a hagyományos lencséből is, de én most beluga, vagyis fekete lencsét használtam hozzá, amit a vegetáriánusok kaviárjának is neveznek, hiszen nevét a legjobb minőségű fekete kaviárról kapta.

Beluga lencse saláta

Érdemes tudni róla, hogy az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben, rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Főzés előtt nem kell beáztatni, hiszen apró szemű, és gyorsan megfő. Ráadásul a főzés során nem jön le a héja, mint a hagyományos változatnak. Az íze enyhén diós, igazán különleges. A főzésnél elveszíti a jellegzetes fekete színét, sötétbarnára világosodik (hmmm…fura szókapcsolat… 😀 )

A főzésénél résen lenni, mert azzal eléggé tönkre tudod vágni az élményt, ha szétfőzöd. Nálam 15-20 perc elég volt neki. A legjobb, ha még picit roppanósra hagyod.

Beluga lencse

_____

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét