Tiramisu trüffel

0
1106

Előre mondom, nem szeretem a tiramisut. Ez persze fura, mert csípem a kávét, (már) a mascarpone is jó cimborám, és még a babapiskótát is szívesen elropogtatom, de valahogy ezek együtt…háát, nem a kedvencem. Talán a szottyos piskóta lehet a bűnös.

Múlt hónapban a Kifőztük gasztromagazinban olasz ételeket készítettünk. És mi is lehetne olaszosabb, mint a tiramisu, de a fenti okok miatt ki volt zárva az eredeti változat…megháát…amúúgy is…tök uncsi… 😀 Úgyhogy kicsit fordítottam rajta 😉

tiramisu trüffel

nnna…ebben a formában korlátlanul jöhet :C

Ha épp nincs otthon babapiskótád, nyugodtan készülhet darált kekszből is, bár kétségtelen, hogy így kicsit kókuszgolyó szerűbb lesz 😉

A csokit érdemes temperálni, hogy fényes és roppanós legyen. A legegyszerűbb, ha csak a csokoládé egy részét olvasztod fel, majd a maradékkal visszahűtöd. Ezzel a módszerrel, pláne hőmérő és egyéb eszközök nélkül azért biztos nem állnék neki bonbont gyártani, de ebben az esetben tökéletesen megfelel a végeredményhez, hiszen a kész golyókat a mascarpone miatt mindenképpen hűtőben kell majd tárolni.

tiramisu trüffel


Ha nem szeretnél tökölni a csokiba mártogatással, akkor a lehűtött golyókat forgasd meg cukrozatlan kakaóporba. Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, – és így még a konyha sem lesz kakaó-katasztrófa sújtotta övezet, ha fogsz egy normál befőttes üveget, teszel bele 2-3 ek kakaóport, beledobsz egy bogyót, rátekered a kupakot, és megforgatod az üveget. Utána már csak ki kell halásznod egy kanállal a tökéletesen, és egyenletesen beborított golyót 😉

tiramisu trüffel

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét