Sonkás scone

0
2649

Emlékeztek még a múltkori, narancsos, áfonyás scone-ra? Nnna, van annak ám sós változata is, ami még tök jó maradékmentős receptnek is használható.

Nálunk például húsvéti sonka, és enyhén viseletes újhagyma került bele 🙂

                                és sajt…soook sajt 😀

Az édes változathoz hasonlóan frissen ez is kívül ropogós, belül omlós, de ha marad belőle esetleg, másnapra istenien bepuhul. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem jó frissen, hanem, hogy némi állás után nem kiszárad a tészta, hanem pont az ellenkezője történik vele, és puhább lesz, mint frissen (huhh…de szép hosszú körmondat lett :P)

Természetesen a hozzávalók itt is kedvedre variálhatóak, mehet bele lilahagyma, vagy kukorica, füstölt sajt,..amit szeretsz.

Amire itt is vigyázni kell, hogy vajas tészta, vagyis dolgozz gyorsan, hogy a vaj minél kevésbé olvadjon meg.

Nálunk anno így készült, és élőben készítettük együtt Kissajttal Instán. A videót ITT találjátok 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét