Sonkás-sajtos rétes

0
958

Jójóó, tudom, hogy ez elsőre egészen szürreálisan hangzik, de ha egy gyors, sós uzsira vagy reggelire vágynál, akkor jó helyen jársz 😉

Sonka, sajt, egy kis tejföl – hiszen tudod, tejföllel minden jobb – (mustár,) újhagyma, és só. Az egészet csomagold kész rétestésztába, süsd ropogósra, és már kész is vagy.

sós rétes

Szinte bármilyen tölteléket tehetsz bele, a lényeg, hogy ne legyen túl nedves, hogy ne áztassa el a tésztát.
De a sonka/sajt/újhagyma mellett a sajt/alma/dió, vagy a feta/spenót is nagyon jó választás

Bár tudom, hogy az ilyen kis batyuk esetében mindig nagy a kísértés, de ne tömd meg nagyon, mert kifolyik a cucc, és pont az ellenkezője történik majd: minden is kifolyik belőle. Úgyhogy a kevesebb, több alapon, elég 1-1 csapott evőkanál.

A formázásnál egyszerűen vágd 3 részre a tésztát, és háromszög alakban hajtogasd fel addig, amíg a tészta el nem fogy.
A mennyiségek abszolút csak tájékoztató jellegűek, készítsd olyan aranyban, ahogy te szereted, vagy ami éppen van otthon

sós rétes

_____

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét