Minden hidegtál elmaradhatatlan része a kaszinótojás. Vagy töltött tojás – kinek, hogy szimpatikus
Húsvétkor pedig miért is ne készülhetne füstölt sonkával megbolondítva 😉
- A mennyiségeket semmiképpen ne szentírásként kezeld, csak amolyan irányadóként.
- Húsvét híján a sima sonka is megteszi
- Krémsajt helyett használj nyugodtan tejfölt
- snidling helyett akár apróra vágott újhagymát
_____
_____
Sonkás kaszinótojás
hozzávalók: sacc/kb
5 tojás
100 g füstölt sonka
2-3 ek krémsajt, vagy tejföl
1 púpos tk mustár
1 ek metélőhagyma vagy újhagyma
só, bors
- A tojásokat főzd meg, és hagyd teljesen kihűlni
- A sonkát vágd finomra, a hagymával hasonlóan bánj el – tedd félre
- Vágd ketté a tojásokat, a sárgáját pattints ki.
- A sárgáját villával törd össze, majd keverd hozzá a többi hozzávalót. Ha szükséges, ízesítsd ízlésed szerint.
- A krémet tedd habzsákba, és töltsd meg a fehérje „kagylókat”. A tetejét díszítsd metélőhagymával, egy csipet pirospaprikával, vagy frissen őrölt borssal.