Sonkás kaszinótojás

0
475

Minden hidegtál elmaradhatatlan része a kaszinótojás. Vagy töltött tojás – kinek, hogy szimpatikus

Húsvétkor pedig miért is ne készülhetne füstölt sonkával megbolondítva 😉

Sonkás kaszinótojás

  • A mennyiségeket semmiképpen ne szentírásként kezeld, csak amolyan irányadóként.
  • Húsvét híján a sima sonka is megteszi
  • Krémsajt helyett használj nyugodtan tejfölt
  • snidling helyett akár apróra vágott újhagymát
Sonkás kaszinótojás


_____

_____

Sonkás kaszinótojás

hozzávalók: sacc/kb

5 tojás
100 g füstölt sonka
2-3 ek krémsajt, vagy tejföl
1 púpos tk mustár
1 ek metélőhagyma vagy újhagyma
só, bors

  1. A tojásokat főzd meg, és hagyd teljesen kihűlni
  2. A sonkát vágd finomra, a hagymával hasonlóan bánj el – tedd félre 
  3. Vágd ketté a tojásokat, a sárgáját pattints ki. 
  4. A sárgáját villával törd össze, majd keverd hozzá a többi hozzávalót. Ha szükséges, ízesítsd ízlésed szerint.
  5. A krémet tedd habzsákba, és töltsd meg a fehérje „kagylókat”. A tetejét díszítsd metélőhagymával, egy csipet pirospaprikával, vagy frissen őrölt borssal. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét