Ne kérdezd, hogy a répatorta, pláne a répatortás granola nekem miért húsvéti, de valahogy ez az első, ami eszembe jut róla…
…aztán pedig az, hogy mmm…fahééj, és sült, ropogós dió, karamellizált és roppanós zabpehelyszemek, és édes sárgarépa…és az az illat…
Imádjuk 😀
Kb 5 perc munka van vele, utána csak süsd meg, és már csak azt kell megvárnod, hogy kihűljön, és azonnal kanalazhatod is a ropogós, friss granolát, ami garantáltan a te ízlésedre készült, hiszen szabadon variálhatod a hozzávalók arányát. Nekünk ez vált be a legjobban
Ha pedig videót is szeretnél róla…akkor még az első, Covid-os lezárások idején csemetével azzal dobtuk fel a reggeleket, hogy élőben készítettünk reggeliket az Instagram népének. Cenzúra és vágás nélkül…háát, maradjunk annyiban, hogy voltak sajátságos pillanatok 😀 IDE kattintva éred el instán
Répatortás Granola
elkészítés: kb 45-50 perc
sütési hőfok: 120’C
sütési idő: 40 perc
A méréshez használj kb 250ml-es csészét
2 csésze zabpehely
1,5 csésze puffasztott rizs/puffasztott quinoa/stb, amit szeretsz
2 kisebb sárgarépa
1/2 csésze dió
6 ek méz
4 ek kókuszolaj
2 ek barnacukor
1 tk fahéj
1/2 tk szerecsendió
1/2 tk szegfűszeg
1/2 tk gyömbér
csipet só
1/4 csésze kókuszreszelék, vagy kókuszchips
Keverd el a zabpelyhet, a puffi rizst/quinoát (vagy akár vegyesen,de ki is hagyhatod…) Reszelt le a répát a kis lyukú reszelőn, és ezt is add a keverékhez. Melegítsd fel a mézet, mérd hozzá a kókuszolajat, a cukrot, és a fűszereket. Keverd el alaposan, és öntsd vele nyakon a zabpelyhes keveréket. Keverd addig, amíg a mézes lötyi be nem vonja az összes szemet, és simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha az összetapadt, nagyobb darabokban lévő granolát szereted, akkor hagyd kicsit vastagabban, és enyhén nyomkodd le egy spatulával. Ha inkább a pergősebb változatra esküszöl, akkor terítsd szét jobban. Told 120 fokra előmelegített , légkeveréses sütőbe, és süsd kb 30 percet. Majd szórd meg a kókuszreszelékkel, vagy a kókuszchipsszel (így nem ég majd meg), és süsd további 10 percet. Hagy kihűlni a tepsiben. Végül tedd légmentesen záródó üvegbe, és csemegézz belőle kedved szerint 🙂