Őszibarack & leveles tészta

0
2077

…az egyik legjobb dolog, ami az őszibarackkal történhet… 🙂

Sokáig nem szerettem szerettem a leveles tésztát, és a használata kizárólag a karácsonyi Wellington elkészítésére korlátozódott. Azt hiszem tavaly nyáron jöttem rá arra, hogy ez tulajdonképpen egy tök praktikus hozzávaló, és jó ha van a hűtőben egy csomag.
Azóta többször készítek édes vagy sós valamit belőle, például ilyen tök egyszerű kis lepénykéket, amik mindig az éppen aktuális idénygyümölcsöt kapnak a tetejükre

Most épp a őszibarack van soron… 😀

barackos tart

Tényleg faék, de a tészta levegős és roppanós, a gyümölcs édesre és krémesre sül, és a kevés fahéj és a néhány csepp citrom még jobban kiemeli az ízét.

…és végül már csak egy kérdés van:

Fahéjas, vaníliás cukormázzal, vagy egy gombóc vanília fagyival tálalod? Vagy fenébe a visszafogottsággal, jöjjön ebben a sorrendben 🙂


Néhány tipp a még jobb végeredményért 😉

  • Lehetőleg érett barackot válassz, de olyat, ami még nem plötyi, különben nagyon összetörik, mikor összeforgatod a fahéjjal és a cukorral. Én nem hámoztam, de ha nagyon lekívánkozik a héja, akkor ne állj ellent.
  • Lehetőleg ne kend össze a fahéjas cukorral tészta szélét, így szebb lesz majd, és tuti fényes a felvert tojástól
  • A cukormázhoz csak fokozatosan adagold a vizet, az első teáskanál után csak cseppenként, mert rettenetesen hamar nagyon híg tud lenni.
  • A tésztát ne süsd túl, és lehetőleg minél hidegebben tedd a forró sütőbe. Így lesz igazán ropogós és leveles.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét