Nagyon szeretjük a krumplipürét, de sosem tudom eltalálni, hogy mennyi készüljön belőle, vagyis végül mindig marad valamennyi. Nna, azért persze arra már nem elég, hogy újra ebédelünk belőle, és az az igazság, hogy – fene a válogatós fajtánkat – nem is nagyon szeretjük melegítve.
De, ugye ételt ki nem dobunk, így mindig készül belőle valami. Például ez a sajttal töltött golyó.
Bár itthon kicsit bizonytalan a megítélése, hogy akkor ez most köret, vagy reggeli, vagy fene tudja mi, de az utolsó darabig elfogy, úgyhogy szinte mindegy is 🤷♀️😄
A krumplihoz keverhetsz bármit, mit szeretsz: sonkát, lila vagy újhagymát, vagy akár apróra vágott kolbászkockákat is.
Nem írok mennyiségeket, mert ezt tényleg ahhoz érdemes igazítani, amennyi a maradék krumplipüré kontingensed. Ráadásul azért ez nem francia cukrászat, ne tipródj rajta sokat, készítsd úgy, ahogy te szereted 😉
_____
Sajtos burgonyagolyó
elkészítés: kb 30 perc
Hozzávalók:
Maradék krumplipüré
Sült bacon kockák
Metélőhagyma
Tojás
Bors (só)
Liszt
Sajtkockák
A panírhoz: liszt, tojás, morzsa
A sütéshez: olaj
A maradék püréhez add a metélőhagymát, és a pirított bacont, borsozd, és sózd, ízlés szerint. (én nem szoktam sózni tovább, de mi elég sótlanul eszünk…)
A lisztet fokozatosan adagold addig, amíg nem ragacsos, de még lágy tésztát varázsoltál.
Lisztes kézzel markolj meg kb két, púpos evőkanálnyi tésztát, a közepébe nyomj egy sajtkockát. Végül panírozd ki a klasszik módon, és forró olajban, kb 5-7 perc alatt süsd készre.
Találd azonnal, még olvadósan