Vérnarancsos édeskömény saláta tormás dresszinggel

0
727

Minden évben, amíg szezon van, lelkesen hajtom a vérnarancsot. Készült már belőle vörösboros lekvár, fordított torta, szirup, most pedig salátaként végezte.

Ugyan már kicsit húsvéti beütése is van a dolognak, de most fogjuk arra, hogy maradt egy kis tarja az újévi lencsefőzelékből – bocccs…de mindig mondom, az egyik legjobb dolog a blogolásban, hogy az ember már előre, és duplán karácsonyozik, húsvétól…stb… 😉 – hiszen egy könnyű, tormás dresszinget készítettem hozzá. De a füstölt sonka valahogy kiköveteli magának a tormát, legyen január, április, vagy akár rekkenő, nyári hőség 😉

Az édes, lédús narancs, a friss és karakteres édeskömény nagyon jó barátja a sós füstölt tarjának.

vérnarancs saláta

Egyébként érdekes, hogy emlékeim szerint, gyerekkoromban sokkal pirosabb volt a vérnarancs, nem is piros, inkább bordó. Sajnos mostanában inkább világosabb változatokba futottam bele, viszont ezek sokkal édesebbek, a harminc évvel ezelőtti változatokhoz képest.

vérnarancs saláta

_____

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét