Van néhány olyan étel, amiből rendszeresen nem tudom belőni a megfelelő adagot.Ilyen pl a rizs, és pláne a krumplipüré.
Jó, tudom, pancser vagyok, hiszen biztos le lehetne mérni, hogy mennyi krumpli kell hármunkra, de őszintén, sosem jut eszembe.
Emlékszem, hogy gyerekkoromban nem volt mikrónk, – ahogy kb senkinek akkoriban – anyu (aki kb pont így volt ezzel, úgyhogy lehet, hogy ez nálunk egyszerűen így szokás :D) pedig, mikor megmaradt a krumplipüré – mivel melegíteni nem nagyon lehetett – hagymát pirított olajban (bocccs, zsírban :D) és abban sütötte ropogósra a maradék püréből készült lepénykéket
Hát imádtuk 😀
Nnna, ez is hasonló, csak kicsit felturbóztam. Akár köretnek is tökéletes, de szerintem főételnek is simán megállja a helyét, pláne egy nagy adag tejföllel a tetején 😉
_____
Kukoricás fritters
elkészítés: kb 20 perc
hozzávalók:
25 dkg krumplipüré
10 dkg kukorica (fagyasztott is lehet)
3 szál újhagyma
1 tojás
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
10 dkg reszelt sajt
3 evőkanál petrezselyem
a sütéshez: olaj
A hozzávalókat keverd el, formázz kb 1 cm vastag, tenyérnyi méretű lepényeket, és kevés olajon pirítsd aranybarnára.