Raffaello szelet

0
18738

ráadásul még sütni sem kell 😉

Könnyű, krémes, kókuszos, süti, a tetején ropogós mandulaszeletekkel.
Az utóbbi időben egészén rákaptunk ezekre a pudingos sütire, mert nem csak nagyon finomak, de egyszerűen el is készülnek.
Bár általában esküszöm a hagyományosan, vagyis a tojásból készült pudingra, de be kell látnom, hogy a pudingpor is hasznos alternatíva, pláne, ha a tűzhely mellett a spontán öngyulladást kockáztatod

És bár továbbra is állítom, hogy a klasszik tojásos puding az igazi, de nem dőlök kardomba, ha nem kell 40 percet várnom a forróságban a tűzhely mellett, mire besűrűsödik a krém.

Szóval mostanában inkább előkapom a zacskós cuccot, és kb 5 perc alatt kész is a puding. Tekintve pedig, hogy ebben a receptben ráadásul nem kicsit javítjuk fel a krémet – tökéletes megoldás a főzős pudingpor. Kipróbáltam több fajtát, nekem a Dr Oetker vált be, szerintem az volt a legfinomabb

Mivel fehér csoki is van krémben, így a cukor mennyiséget ízlés szerint módosítsd, és azt is vedd figyelembe, hogy a keksz is édes. Én kb 50g-ot tettem bele a végén, két részletben. Kóstolj, és dönts ízlésed szerint

_____

Raffaello szelet

Elkészítési idő: 1 óra + hűtő
forma mérete: kb 18×25

Hozzávalók:
a krémhez:
500ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
200ml tejszín
60g fehércsoki
80g kókuszreszelék
Kb 50g cukor
3 ek kókusz aroma

Kb 300g vajas keksz

a tetejére:
2-3 ek kókuszreszelék
30g mandulaforgács

400m tejből és a 2 csomag pudingporból főzz sűrű krémet. Tedd át egy tálba, add hozzá a fehércsokit és a cukrot, majd öntsd fel a maradék tejjel, a kókuszaromával, és a tejszínnel. Keverd simára, végül forgasd bele a kókuszreszeléket is. Takard le fóliával úgy, hogy eljesen rásimíod a krém tetejére. Így nem bőrösödik meg a teteje. Tedd hűtőbe kb 1 órára
Állítsd össze a sütit: alulra tégy egy réteg kekszet, erre jöhet a krém 1/3 része. Majd keksz, és krém, és ismét keksz és krém. A tetejét szórd meg kókuszreszelékkel, és letakarva ismét tedd vissza a hűtőbe, minimum 10 órára, hogy a keksz megpuhulhasson.
Száraz serpenyőben piríts mandulalapokat, és tálalásnál szórd meg vele a süti tetejét


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét