Csirkemell fűszeres szószban

0
19717

30 perces ebéd, amit nem csak azért szeretünk, mert finom, hanem mert gyors, és nagyon egyszerű az elkészítése.

Ha az ember valamit gyorsan akar összedobni ebédre, és mondjuk kicsit továbbmenne a sajtos-tejfölös tésztánál (amit egyébként a lányom kb hetente hétszer képes lenne megenni – hagyjuk is… :P) akkor a csirkemell a legegyszerűbb. amihez nyúlhat. De azért az a fránya cs.mell egy idő azért elég uncsi – bárhogy is fűszerezed.

Ezért szeretem ezeket a mindenféle szószokat és szuszmákokat, mert a tök egyszerű grillezett csirke is sokkal gazdagabb és ízletesebb lesz tőle. Mondjuk nem annyira szép – de a külső béli hiányosságokat pótolja a belbecs 😀

Ez a mártás egyébként nagyon jól használható csak tészta-szószként is, egy húsmentes megoldás részeként

Ha maradsz a húsos variációnál:

  • a húst fűszerezd kedved szerint, de érdemes valami egyszerűbbet választani. Én csak sóztam, borsoztam, és egy kevés fűszerpaprikával szórtam meg
  • a mártáshoz friss fűszernövényeket is használhatsz, kb 2 ág oregánót, és 5-6 levél bazsalikomot
  • szívesebben használok tejfölt, hogy kicsit lágyabbá tegyem a mártást, de a tejszín is jó választás. Én szeretem a tejföl enyhén savanykásabb ízét
  • trappistát használtam, de ha parmezán van otthon, ne tartsd vissza magad 😉
  • általában van a mélyhűtőben húsalaplé, de ha csak kocka van otthon, ne kezdj el alaplevet főzni, az is tök jó lesz, csak figyelj a sózásnál, mert sósabbak, mint a házi változat
  • nem írtam mennyiséget a csirkemellre, mert ez mindenki saját döntése. Itthon 1/2 csirkemellet csinálok egy ebédre hármunknak. A mártás 3-4 személynek elég
  • krumplipürét készítettem hozzá, de tésztával és jó választás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét