Palacsintatekercs torta

0
913

Imádjuk itthon a palacsintát. Nem, csak azért, mert finom, és mindenki azt pakol bele, amit szeret, hanem mert gyorsan elkészül, és ezerképpen variálható 😀

        tekerheted, hajtogathatod, egymásra halmozhatod tortának, vagy ahogy most készült, hajtogatva tekerheted, aztán csigába rendezve tortává formázhatod.

Nálam most egy egyszerű, túrós-epres töltelékkel készül, igazi tavaszi ízekben, de bármilyen, általad kedvelt és választott változatban jól működik

                                     pl mákos-meggyes? hmmm? vagy diókrémes-barackos? mascarponés-lemon curd-ös?

Szóval elég jók a választási lehetőséget 😀

Alapvetően teljesen faék az elkészítése, csak olvasva fura 😛 Látod, megmutatom, mennyire egyszerű 😉

Hozzávalók:

a palacsintához:

2 tojás 

400 ml tej

200 ml viz

4 evőkanál cukor

200 g liszt

4 evőkanál olaj

a kenéshez:

olaj

a töltelékhez

250 g túró 

200 ml habtejszín

1 citrom héja 

3-5 evőkanál porcukor 

100-150g eper lekvár 

A palacsinta hozzávalóit keverd el, és süss 12-14 palacsintát belőle. Tedd félre, és hagyd teljesen kihűlni. Közben készítsd el a tölteléket: a túrót és a tejszínt tedd tálba, add hozzá a citrom héját, és kézi robotgéppel alacsony fokozaton addig keverd, amíg a tejszínt meg nem szilárdul, és krémes nem lesz. Közben apránként mehet hozzá a porcukrot is.

Töltsd meg a palacsintákat: 2 púpos evőkanál túrós krémet kenj rá, amire hosszában egy evőkanál eper lekvárt kerül.
Ne szoros tekercseket, hanem 5-6 cm széles téglalapokat készíts. 

…és így tovább, amíg a palacsinta el nem fogy

Igazítsd tortaformába úgy, hogy kívülről, befelé haladva, körbe, állítva helyezd el a tekercseket.
A legkönnyebben úgy tudod majd kivarázsolni a formából, ha az alját nem használod, hanem a gyűrűt csak simán ráteszed egy tányérra, és kibéleled sütőpapírral.
Hűtőben 1-2 órát hagyd állni, majd szobahőmérsékleten tálald. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét