Imádjuk itthon a palacsintát. Nem, csak azért, mert finom, és mindenki azt pakol bele, amit szeret, hanem mert gyorsan elkészül, és ezerképpen variálható 😀
tekerheted, hajtogathatod, egymásra halmozhatod tortának, vagy ahogy most készült, hajtogatva tekerheted, aztán csigába rendezve tortává formázhatod.
Nálam most egy egyszerű, túrós-epres töltelékkel készül, igazi tavaszi ízekben, de bármilyen, általad kedvelt és választott változatban jól működik
pl mákos-meggyes? hmmm? vagy diókrémes-barackos? mascarponés-lemon curd-ös?
Szóval elég jók a választási lehetőséget 😀
Alapvetően teljesen faék az elkészítése, csak olvasva fura 😛 Látod, megmutatom, mennyire egyszerű 😉
Hozzávalók:
a palacsintához:
2 tojás
400 ml tej
200 ml viz
4 evőkanál cukor
200 g liszt
4 evőkanál olaj
a kenéshez:
olaj
a töltelékhez
250 g túró
200 ml habtejszín
1 citrom héja
3-5 evőkanál porcukor
100-150g eper lekvár
A palacsinta hozzávalóit keverd el, és süss 12-14 palacsintát belőle. Tedd félre, és hagyd teljesen kihűlni. Közben készítsd el a tölteléket: a túrót és a tejszínt tedd tálba, add hozzá a citrom héját, és kézi robotgéppel alacsony fokozaton addig keverd, amíg a tejszínt meg nem szilárdul, és krémes nem lesz. Közben apránként mehet hozzá a porcukrot is.
Töltsd meg a palacsintákat: 2 púpos evőkanál túrós krémet kenj rá, amire hosszában egy evőkanál eper lekvárt kerül.
Ne szoros tekercseket, hanem 5-6 cm széles téglalapokat készíts.
…és így tovább, amíg a palacsinta el nem fogy
Igazítsd tortaformába úgy, hogy kívülről, befelé haladva, körbe, állítva helyezd el a tekercseket.
A legkönnyebben úgy tudod majd kivarázsolni a formából, ha az alját nem használod, hanem a gyűrűt csak simán ráteszed egy tányérra, és kibéleled sütőpapírral.
Hűtőben 1-2 órát hagyd állni, majd szobahőmérsékleten tálald.