Cézár tésztasaláta

0
1744

Bármennyire is mást mond az éppen az időjárás, nyár van, és jöhetnek a tipikus nyári ételek is. Nálam az egyik ilyen a hideg tésztasaláta. 

Gyorsan elkészül, egyszerű összedobni, és a friss alapanyagoktól lesz igazán finom. Ráadásul egy csomó olyan dolgot is el lehet benne lőni, ami másba, vagy másra már nem lenne elég. Például egy megmaradt fél sült csirkemell, néhány levél saláta, vagy pár szem paradicsom. 

Ezerféle módon variálható, és könnyű dobozolni is, hogy magaddal vihesd bárhova 🙂

Cézár saláta

Nálam most amolyan cézár saláta életérzéssel készült, friss salátával, az emlegetett sült hússal, és klasszikus cézár öntettel

Cézár tésztasaláta

_____

Cézár tésztasaláta

Elkészítés: kb 30 perc
Adag: 3-4

Hozzávalók:

a salátához:
250g fusilli /szárazon mérve
10 dkg koktélparadicsom
3-4 levél római saláta
1/2 sült csirkemell
4-5 evőkanál reszelt parmezán
5-6 szelet sült bacon

az öntethez:
2 tojás sárgája
5-6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál Dijoni mustár
fél citrom leve
1 szardella (opcionális)
3 evőkanál reszelt parmezán
1 kis gerezd fokhagyma 

fehérbors

A tésztát főzd meg, és csepegtesd le. A sült húst és a bacont vágd kisebb kockákra, a paradicsomot negyedeld, a salátaleveleket pedig tépdesd falatnyi darabokra. 
A szószhoz: a tojássárgájához tedd a mustárt, kézi robotgéppel kezd verni, közben vékony sugárban csurgasd hozzá az olajat. Keverd hozzá az összenyomott fokhagymát, és szardellát, a parmezánt, és a citromlevet, végül ízesítsd sóval és borssal. A saláta hozzávalót keverd össze, locsold meg az öntettel, óvatosan forgasd össze, és már tálalhatod is

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét