Eredetileg karácsonyi ajándéknak készült, de szerencsére otthonra is maradt egy kis kóstoló, mi pedig teljesen rákattantunk erre a fűszeres olajban áztatott, aszaltparadicsommal és olívabogyóval gazdagított feta kockákra.
Friss kenyérrel, vagy pesztós babkával – aminek a receptjével még adós vagyok, de a napokban hozom azt is…így, ha ezt most elkészítitek, néhány napot hagyjátok érlelődni, és aztán összedobjátok a babkát is
…aminek addigra lesz receptje 😀
Jó lesz 😀
Marinált feta
Elkészítés: kb 10 perc + 3 nap
Adag: 2-3 személyre
Hozzávalók:
10 dkg fetasajt
3 evőkanál zöld olajbogyó
8-10 szelet aszalt paradicsom
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1/4 teáskanál oregánó
1/4 teáskanál bazsalikom
1/4 teáskanál rozmaring
1/4 teáskanál kakukkfű
csipet csilipehely
csipet só
Annyi olívaolaj, amennyi ellepi
A fetasajtot vágd 1,5cm-es kockákra, az aszalt paradicsomból készíts falatnyi szeleteket. Felváltva pakold az üvegbe a sajtkockákat, a paradicsomot, és az olívabogyót. Persze össze is lehetne keverni előre, de úgy a feta rommá fog törni. Kb 1,5dl olajhoz keverd hozzá a fűszereket és a citrom levét, öntsd fel vele az üveget, és ha kevés, tölts még töltünk hozzá, amíg el nem lepi az egészet. Zárd le, és tedd hűtőbe néhány napra. Két hétig biztos, hogy nem lesz baja, de egészen biztos, hogy nem tart majd ki addig 😉