Leveles tésztában sült, töltött pulykamell

0
586

Ezt a leveles tésztába tekert, töltött húst akkor szoktam készíteni, ha nincs semmi ötletem, a család a „mi legyen az ebéd” kérdésre hozza a szokásos formáját: „mindeegy”, de nem egy szelet grillezett húst szeretnék az asztalra tenni – jahh, és nincs kedvem panírozni sem


A pulyka és a csirkemell és tökéletesen jó hozzá, illetve gyakorlatilag bármivel megtöltheted. Én azért szeretem a fetát, mert biztos, hogy nem folyik ki (bár ezen a leveles tészta is sokat dob), de használhatsz helyette krémsajtot, vagy akár tejfölt úgy, hogy több reszelt sajtot teszel hozzá, hogy sűrűbb legyen a krém. Mehet bele sonka kocka, pirított bacon, vagy párolt spenót…

A húst vágd vékony szeletekre, vagy enyhén klopfold ki. Ha nem lennének elég nagyok a szeletek, vagy csak lennének kisebbek is, ne ess kétségbe: feltekerés helyett egyszerűen csak hajtsd ketté, és úgy burkold a tésztába.

A leveles tésztát nyugodtan szabd a hústekercsek méretére. Ha úgy látnád, hogy mégis kevés, vágj belőle csíkokat, és tekerd be a tésztát. Nem kell annyira pontosan egymás mellé igazítani a tészta-csíkokat, úgy is szépen összetartja majd a tekercseket.

Leveles tésztában sült, töltött pulykamell

adag: 3-4 személyre
elkészítés: kb 1 óra
sütési hőfok: 180’C

hozzávalók
1 csomag leveles tészta
400-500g csirke vagy pulykamell

1 tojás a kenéshez

A töltelékhez
150g feta
1 kis fej lila hagyma
2-3 ek jalapeño (savanyítottat használtam)
kb 50g reszelt sajt
bors

A húst hosszában vágd vékony, egyenletes szeletekre, ha szükséges kicsit klopfold ki. Sózd meg, és tedd félre.
A fetát nyomd össze, és keverd krémesre (ha nagyon száraz, ess neki botmixerrel, vagy adj hozzá 1 ek tejfölt), add hozzá finomra vágott hagymát, a jalapeñot, a reszelt sajtot és a borst.
Végy egy hússzelet, halmozzuk rá – mérettől függően – 1-2 ek krémet, és terítsd el. Tekerd fel, majd burkold be a leveles tésztával. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kendd le felvert tojással.
180°C-os légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt süsd készre. Találd azonnal, salátával, vagy az általad kedvelt körettel.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét