Gyors egyserpenyős csirkés-tésztás ebéd. Na jó, csak majdnem egyserpenyős, mert kell hozzá egy fazék is, amiben megfőzöd a tésztát…
Nálunk továbbra is maradékból főzős buli van az ünnepek óta. Most a fél csomag kb 5dkg kéksajt, és a negyed üveg fekete olajbogyó került sorra.
Ez a tészta akár önmagában is teljes fogás, de egy egy szelet csirkemellel még laktatóbb lesz majd.
Amíg a tészta puhára fő, elkészül a csirke és a mártás is.
Kéksajtos, olívabogyós tészta csirkével
Elkészítés: 20 perc
Adag: 2 személyre
Hozzávalók:
1/2 csirkemell filé
Só, bors
Olívaolaj
Kb 150g spagetti vagy szélesmetélt
50g kéksajt
1 marék (fekete) olajbogyó
150ml főzőtejszín
Tedd fel forrni a vizet, majd főzd ki a tésztát
Az olajbogyót vágd egészen apróra, és tedd félre.
Közben a csirkemellet vágd ketté hosszában, sózd, borsozd. Egy serpenyőben melegíts olajat, és néhány perc alatt süsd készre a csirkét. Vedd ki a húst a serpenyőből, öntsd fel a tejszínnel. Morzsold bele a kéksajtot, és hagyd, hogy elolvadjon. Ha nagyon sűrű, egy kis tésztafőző lével hígítsd fel. Forgasd bele a kifőtt tésztát, szórd meg az apróra vágott bogyóval, és ezzel is keverd el alaposan. Találd azonnal, a csirkemell mellé, akár egy kis parmezánnal megszórva