Krémes gombaleves

0
1457

Ha megkérdeznéd, hogy milyen a viszonyom a levesekkel, biztos, hogy csípőből rávágnám, hogy nem vagyunk nagy barátok. De ha jobban belegondolok, ez mostanában már nem is igaz, és ilyenkor télen, kifejezetten boldoggá tesz egy tányér gazdag, és sűrű leves.

Mint ez a csirkés, orzó tésztás darab, ami most kifejezetten hűtőkipakolós céllal készült.

gomba leves

Remek helye lett a január elsejéről megmaradt pár szem barna gombának, a jobb napokat is látott sárgarépának, és egy fél, sült csirkemellnek.
Azért is szeretem ezeket a hedonista raguleveseket, mert tökéletesen megfelelnek arra, hogy az amúgy már kevés maradékokból, mindhárman egy kiadósat ebédeljünk.
…jóó, azért még sütöttem mellé néhány palacsintát, csak a biztonság kedvéért… 😉

Igazi téli, gyorsan összedobható, melengető fogás. Tökéletes választás a sötét, és nyomi januárra.

gomba leves

A tésztát azért szoktam megpirítani főzés előtt, mert sokkal kevésbé ázik el, vagy fő szét a levesben. Ha nincs otthon orzó-d, használj helyette pl mini kagylótésztát, vagy akár vadrizst.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy többféle gomba is a rendelkezésedre áll, ne habozz vegyesen használni 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét