Kéksajtos szűzérme

1
1701

Az a szuper a szűzpecsenyében, hogy gyakorlatilag percek alatt lehet belőle elkészíteni egy ebédet, vagy vacsorát. És nem csak a felszeletelem, fűszerezem, grillezem fajtára gondolok, hanem akár egy kicsit különlegesebb változatra is.

Mint például ez a kéksajtos szűzérme, ami minden túlzás nélkül elkészül 15 perc alatt

                                           …na jó, legyen 25, de ebben már benne van a hús előkészítése is

Érdemes arra figyelni, hogy a hús lehetőleg szobahőmérsékletű legyen, mert így sokkal egyenletesebben sül majd át, és szaftosabb marad, és valamilyen aromás, érett kék sajtot válassz. Jóó, igen, a kéksajt általában érett, de sajnos abba a nagyon morzsolódós száraz vacakba is belefut néha az ember, ami kifejezetten nem jó (elég diplomatikus voltam, igaz? ;)) Ehhez inkább a krémes, lágy változatot használd.

karaj 2

Kéksajtos szűzérme

Adag: 3 személyre
elkészítés: 25 perc

Hozzávalók:
Kb 50 dkg szűzpecsenye (1db)
15 dkg kéksajt
2 dl főzőtejszín
1/2 dl fehérbor
1 kis fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
só, bors
petrezselyem

A szűzpecsenyét vágd 2 cm-es szeletekre. Nem kell pontosan méricskélni, a lényeg, hogy ne legyen túl vékony. Kézzel kicsit nyomkodd le, sózd, borsozd. Egy serpenyőben felforrósítsd az vaj és az olívaolaj felét, és 2-3 perc alatt pirítsd meg a hús mindkét felét. Tedd félre a hússzeleteket és mehet a maradék olaj és vaj a serpenyőbe. Öntsd fel a borral, és néhány percig forrald, egyrészt hogy az alkohol elpárologjon (egy picit…), másrészt, hogy a sok odasült pörc is feloldódjon (inkább ezért ;)). Mehet bele a tejszín, és morzsold bele a kéksajtot is. 1-2 perc alatt sűrítsd be a mártást. Tedd vissza a hússzeleteket, és főzd további 2-3 percet. Petrezselyemmel és akár még egy kis kéksajjtal megszórva, pl rizzsel tálald 🙂

Jó étvágyat 🙂

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét