Pisztáciás minikifli

0
1016

Villámgyors édes falatok a dolgos hétköznapokra, vagy a lusta hétvégékre, avagy mindig jó, ha van otthon egy csomag leveles tészta 😉

Végy egy csomag leveles tésztát, darabold kisebb háromszögekre. Fürdesd meg tejben, és forgasd cukorral elkevert darált magba. Hedonisták és türelmesek még egy-egy kiskanál magkrémmel is tuningolhatják. Végül tekerj belőle kiflit, told a sütőbe, és süsd ropogósra

A mag megpirul, a cukor roppanósra sül, a tészta pedig omlós lesz. Mit mondhatnék, nehéz vele leállni…

Most darált pisztáciával és pisztácia krémmel készült, de próbáltam már dióval és mogyoróval is. Szerintem a mogyorós változat a legfinomabb, de azért a pisztáciás és a diós sem húzta sokáig…

Mivel a tejtől a darált mag könnyen átnedvesedik, érdemes két részletben használni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
A tejet csepegtesd le amennyire lehet. Tulajdonképpen csak azért kell, hogy minél jobban rátapadjon a pisztácia (vagy a mogyoró…vagy a dió…sőt, szerintem mákkal is nagyon jó lehet :D)
Szóval miután összekeverted a magokat a cukorral, oszd ketté, és abba forgasd a tejbe áztatott tésztaszeleteket. Fogod majd látni, hogy mire gondolok 😉


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét