Villámgyors édes falatok a dolgos hétköznapokra, vagy a lusta hétvégékre, avagy mindig jó, ha van otthon egy csomag leveles tészta 😉
Végy egy csomag leveles tésztát, darabold kisebb háromszögekre. Fürdesd meg tejben, és forgasd cukorral elkevert darált magba. Hedonisták és türelmesek még egy-egy kiskanál magkrémmel is tuningolhatják. Végül tekerj belőle kiflit, told a sütőbe, és süsd ropogósra
A mag megpirul, a cukor roppanósra sül, a tészta pedig omlós lesz. Mit mondhatnék, nehéz vele leállni…
Most darált pisztáciával és pisztácia krémmel készült, de próbáltam már dióval és mogyoróval is. Szerintem a mogyorós változat a legfinomabb, de azért a pisztáciás és a diós sem húzta sokáig…
Mivel a tejtől a darált mag könnyen átnedvesedik, érdemes két részletben használni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
A tejet csepegtesd le amennyire lehet. Tulajdonképpen csak azért kell, hogy minél jobban rátapadjon a pisztácia (vagy a mogyoró…vagy a dió…sőt, szerintem mákkal is nagyon jó lehet :D)
Szóval miután összekeverted a magokat a cukorral, oszd ketté, és abba forgasd a tejbe áztatott tésztaszeleteket. Fogod majd látni, hogy mire gondolok 😉
Pisztáciás minikifli
Elkészítés: kb 30 perc
Adag: kb 20 darab
Sütési hőfok: 170°C légkeveréssel
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
100g darált mag / pisztácia, törökmogyi, dió
80g kristálycukor
50ml tej
3-4 ek pisztáciakrém vagy más magkrém vagy magvaj
A tésztát térítsd ki, előbb hosszában vágd ketté, majd készíts belőle háromszögeket. A darált magot keverd el a cukorral.
Fogj egy háromszöget, mártsd tejbe, csepegtesd le, majd forgasd meg a cukros magban. Az alsó részére kanalazz egy leves krémet, és tekerd fel a tésztát.
Tedd sütőpapírral belét tepsibe, és 170 fokos sütőben, légkeveréses fokozaton kb 20 perc alatt süsd ropogósra. Picit hagyd hűlni mielőtt nekilátsz