Karamelles csillagok

0
558

Vajas keksz, és karamell…most őszintén, ebből a kombóból csak jó dolog sülhet ki, nem igaz?

karamelles csillag

Régóta készítem ezt a vajas kekszet, mert finom, omlós, és mivel egész kevés benne a sütőpor, így remekül használható sütipecséthez, vagy olyan kekszformához, ahol nem szerencsés, ha deformálódik a sütés alatt a tészta. És az sem egy utolsó szempont, hogy elég hozzá az aprító, így a tészta elkészítése kb 3 percet vesz igénybe, és ebben már kb a mosogatás is benne van 😉

A karamell…ohh, a karamell, pláne a szósz, és kötelezően sósan 😀

Igen, ez igényel némi gyakorlatot, viszont nincs olyan, hogy elrontott karamellszósz (max, ha leégeted…akkor tényleg menthetetlen…), hiszen könnyen korrigálható. Igazán nem is az elkészítés a bonyolult (nem, az tök faék…), hanem, hogy mindig a célnak megfelelő állagot érd el. Ebben az esetben olyanra lesz szükséged, ami kenhető, de már nem folyik, Nnna, ez melegen – forrón – nem derül ki könnyen, de megoldjuk 😀

Először a tésztát készítsd el, mert jó ha néhány órát, de az még jobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben. Mivel ez egy vajas tészta, így bármennyire is gyors vagy, mindenképpen olvad majd, így könnyebben elveszíti a formáját. Ez egy kerek keksz esetében kevésbé gáz, de ezzel a formával, a belső csillagok miatt fura alakzatok jöhetnek létre. Az a legegyszerűbb, hogy ne másszon el, hogy kicsit gyúrd át a tésztát, lisztezett felületen nyújtsd ki minél vékonyabbra. A 3mm jó választás. Szúrd ki a formákat, és mindjárt tedd is sütőpapírral bélelt tepsire. Minden második darabnak a lyukas közepét már a tepsiben szúrd ki, így nem deformálódik majd a tészta, és szépen össze tudod majd illeszteni a csillagokat.

karamelles csillag

Ha kellőképpen kalandvágyó vagy, szórd meg nagyszemű tengeri sóval is. Igen, tudom, hogy furán hangzik, de a karamell egyszerűen kívánja a sót, így lesz igazán komplex az élmény 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét