Joghurtos Panna Cotta

0
266

avagy a tökéletes indok, hogy desszert legyen reggelire 😉

A panna cotta számomra mindig is a visszafogott elegancia egyik legjobb példája volt: néhány egyszerű hozzávaló, semmi túlzás, mégis lenyűgöző végeredmény.
Az olasz eredetű krémdesszert hagyományosan tejszínből készül, de most egy sokkal frissebb, könnyedebb változatot készítettem, amiben a tejszínt joghurttal helyettesítettem, ráadásul a krémbe friss bazsalikom is kerül. Az édes és illatos eper pedig elengedhetetlen dísze 😉

Joghurtos Panna Cotta (2)


Ez a változat tökéletes választás egy meleg nyári vacsora lezárásaként, de délutáni kényeztetésnek is kiváló. A joghurt üdeséget ad a desszertnek, a bazsalikom pedig egy kis izgalmat csempész bele, az eper tökéletes kiegészítéseként – na jó, az az igazság, hogy részemről, legyen szó BÁRMIRŐL, ha eper, akkor bazsalikom 😀


Szóval, ha valami könnyű, egyszerű, de csinos desszertet keresel, amit ráadásul elkészíteni is egyszerű, akkor jusson eszedbe joghurtos Panna Cotta

vagy a klasszikus, mert nna, az is igazán ellenállhatatlan darab 😀

Görög joghurt helyett alacsony zsírtartalmú joghurtból is nyugodtan készítheted, a cukrot cseréld le édesítőre, és máris kész az alacsony zsír és kalóriatartalmú desszert – jahh, igen, jól érzékeled, én még mindig diétázom (never ending story…:P)

Joghurtos Panna Cotta

elkészítés: kb 20 perc
adag: 2 személyre

Hozzávalók: 
250 ml tej
250 ml natúr görög joghurt
1 evőkanál zselatin + 3 ek vízben feloldva
2-3 evőkanál méz vagy az általad preferált édesítő
1 marék friss bazsalikomlevél

az eperhez:
5-6 szem eper
3 evőkanál cukor vagy édesítő
50-60 ml víz
1/2 citrom leve (ízlés szerint)
1 ek kukoricakeményítő + 2 ek víz

  1. A tejet tedd lábosba, add hozzá a bazsalikomleveleket, és forrald kb 10 percet, hogy a bazsalikom minél jobban kiadja az aromáját. Ne hagyd magára, nehogy kifusson. Zárd el alatta a tűzhelyet, és halászd ki a leveleket.
  2. Közben a zselatint keverd el a vízzel, és add a tejhez. Kevergesd, amíg elolvad
  3. A joghurtot borítsd a tejhez, és keverd egyneműre.
  4. Töltsd tálkákba, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, vagy amíg meg nem dermed
  5. Közben az epret darabold apróra, szórd meg cukorral, facsard rá a citromot, és hagy állni néhány percet. Majd öntsd fel a vízzel, és főzd pár percet, amíg az eper megpuhul, de még nem fő szét. Add hozzá a feloldott kukoricakeményítőt, és főzd további 1-2 percet, amíg a szósz besűrűsödik, és fényes nem lesz.
  6. Tálalásnál kanalazz az eperszószból a megdermedt panna cotta tetejére, díszítsd friss eperrel és bazsalikom levelekkel 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét