A hagyományos stroganoff mártás húsmentes változata, amiben minden megtalálható, ami a klasszikusban van, csak hús helyett gombát használtam.
Tejszínes, mustáros, fehérboros mártás, krémes, lágy, tele ízzel.
Az elkészítése nagyon egyszerű, csak pirítsd meg a gombát, ízesítsd, fűszerezd, öntsd fel a tejszínes tejfölös keverékkel, és egy kis fehér borral. Forrald össze, és már tálalhatod is. Én most friss tésztát készítettem hozzá, hiszen a házi tésztának nincs párja, pláne egy ilyen gazdag mártás mellé.
Ha lehetőséged van rá, érdemes minél több féle gombából készíteni, nálam most csak a csiperke játszott.

Ha lehetőséged van rá, érdemes minél több féle gombából készíteni, nálam most csak a csiperke játszott.
Gomba stroganoff
elkészítés: kb 40 perc
adag: 2 személyre
Hozzávalók:
500 g csiperke gomba (barna csiperke, vagy több féle gomba)
1 közepes fej vöröshagyma
2 tk pirospaprika
só, bors
1 ek mustár
1 ek paradicsompüré
150 ml főzőtejszín
100 ml tejföl
100-150 ml száraz fehér bor
Olívaolaj, vaj
- Serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat, add hozzá a gombát, és pirítsd meg. Szedd tányérra, és tedd félre.
- A visszamaradt olajhoz ha szükséges adj még 1-2 evőkanállal evőkanállal, és dinszteld meg a finomra vágott hagymát. Adj neki legalább 15 percet. Sózd, borsozd, és add hozzá a pirospaprikát is. Adj hozzá 100 ml fehérbort. Majd ízesítsd a mustárral és a sűrített paradicsommal.
- Tedd vissza a gombát, forgasd át.
- A tejszínt és a tejet keverd csomómentesre, és csurgasd a gombához. Ha szükséges adj hozzá még egy kevés bort, forralj rajta egyet.
- Tálald tésztával, egy csipet petrezselyemmel meghintve