Fahéjas csigás francia pirítós

0
623

Ismét hűtőkipakolós, vagyis most mélyhűtőkipakolós projekt…

Még a nyáron sikerült sütnöm egy adag pocsék fahéjas csigát. Tudod, azt a fajtát, ami melegen finom, de mikor kihűl, tök száraz lesz. Szerencsére csak a fele lett fahéjas, a másik felét áfonyalekvárral töltöttem meg, ami kellőképpen puhává varázsolta, úgyhogy az gyorsan el is fogyott.

Nna, azért gondolom nem árulok el titkot, hogy a nyomi fahéjas persze senkinek nem kellett (megértem…:P) Néhány napig rakosgattam, aztán mivel kidobni sajnáltam, – és ugye ételt nem nagyon dobunk ki – majd jó lesz valamire felkiáltással bedobtam a mélyhűtőbe, amit a múlt héten meg is találtam.

Felengedtem, és azt kell, hogy mondjam, hogy határozottan jót tett neki a fagyasztott állapot, de az eredeti formájában biztos, hogy nem fogyott volna el.

…a francia pirítóst meg imádjuk, pláne, ha az fahéjas csigából készül

francia piritós

Vagyis a recept így kezdődne: süss egy adag pocsék, száraz fahéjas csigát… 😛

…ha mondjuk vagy ennyire elszánt (jesszus…mond, hogy nem) 🙂

ellenkező esetben simán jó lesz a bolti változat is.

A nádcukor helyett jó a hagyományos is, de én nagyon szeretem a nádcukor enyhén karamelles ízét, így minden hasonló receptben ezt használom. Gyakorlatilag bármelyik bioboltban, vagy nagyobb üzletben kapható.

Nálam 6 darabból készült, és határozottan kiadós adag lett belőle. Tök egyszerű recept, de mosolygósra varázsolja majd a család reggelét 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét