Ez amolyan gyors, maradék csirke-mentős leves is lehetne..
tulajdonképpen az is, csak mikor készítettem, éppen nem volt otthon maradék csirke, és még annyira elvetemült is voltam, hogy házi tortillát készítettem hozzá. Vagyis helyesbítek, készítettünk, mert Mini is lelkesen kivette a részét a dologból. Pláne a tésztagép tekerésből, és a formázás számára érdekes lépéseiből. Imádja ecsettel körbekenni a tésztát 😀
Tehát a gyors levesből picit időigényesebb fogás lett, de tökéletes bele a kész tortellini, és ha még főtt, vagy sült csirke is van otthon, akkor tényleg hamar elkészül 🙂
Szeretem, mikor a levesben fő meg a tészta, amikor magába szívja az ízeket, és picit besűríti a levest. Könnyű, mégis laktató, sok sok zöldséggel, és természetesen nem maradhat el a tejföl sem. Jó kis nyári egytálétel 😀
Csirkés tortellini leves
Elkészítés: kb 1 óra
Adag: 2-3 személyre
hozzávalók:
1/2 csirkemell filé
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
néhány zeller levél (ízlés szerint)
15 dkg zöldborsó
1,2l húsalaplé
15 dkg sajtos tortellini
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál tejföl
Ha neked sincs maradékod, akkor a csirkemellet tedd lábasba, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, forrald fel, majd öntsd le róla a vizet. Most le, és picit tedd félre. Ez macerának tűnhet, de így nem lesz majd habos a leves. A hagymát vágd finomra, és az összezúzott fokhagymával együtt dinszteld meg az olívaolajon. Tedd hozzá a karikára vágott sárga – és fehérrépát, és a zöldborsót. Sózd, borsod, öntsd fel az alaplével, tedd bele a csirkemellet, és alacsony lángon főzd kb 35-40 percet, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vedd ki a húst, villával cincáld szét, és tedd vissza a levesbe. Mehet hozzá a tortellinit, főzd fogkeményre, végül a tejföllel habard be. Tálald azonnal 🙂