Csirkés rizstészta

0
1468

Ez a Pad Thai ihletésű zöldséges-csirkés rizstészta kb 30 perc alatt elkészül (és ebben már a darabolás is benne van ;)), és totálisan a saját (ugyan, kit akarok átverni…) csemete szájíze szerint készül, szóval nem, véletlenül sem autentikus 😛

Padthai



De tele van friss és roppanós zöldséggel, szaftos csirkével, rizstésztával, ropogós mogyoróval, és édes-sós mártással 🙂 Próbáld ki, vagy használd csak alapként, és készíts belőle saját változatot 😉

Csirkés-zöldséges rizstészta

elkészítés: 30 perc
adag: 4 személyre

hozzávalók:
1/2 csirkemell filé (kb 250g)

2-3 ek olaj
a szószhoz:
100ml szójaszósz
15g nádcukor
2 ek rizsecet
1 ek halszósz
1/2 citrom leve
1/2 tk chili pehely (opcionális)

200g rizstészta

2 ek olaj
2 közepes szál sárgarépa gyufaszálra vágva
2 gerezd fokhagyma aprítva
3 szál újhagyma karikára vágva
1 marék babcsíra
1 kisebb kápia paprika vékony csíkokra darabolva
3 tojás

  • a csirkét vágd falatnyi kockákra sózd meg, és tedd félre
  • a szósz hozzávalóit keverd el, és mehet a csirke mellé
  • forralj vizet, a tésztát tedd tálba és öntsd le a forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Hagyd állni kb 8 percet, vagy amíg meg nem puhul.
  • forrósíts olajat, dobd rá a húst, és 1-2 perc alatt pirítsd meg. Szedd ki a wokból
  • forrósíts ismét olajat, jöhetnek a zöldségek: előbb a répa, majd az újhagyma, a fokhagyma, a kápia és a búzacsíra. Nem kell puhára „főzni” csak kicsit fonnyadjanak meg. 
  • a zöldségeket húzd az edény oldalához, és a szabad helyre üsd bele a tojásokat. Süsd lágyra, majd forgasd a zöldségekhez.
  • jöhet vissza a csirke, és borítsd hozzá a tésztát is.
  • öntsd nyakon a szósszal, és forgasd össze alaposan.
  • tálald néhány csepp citrommal, és pirított mogyoróval megszórva

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét