Cannoli a sütőből

0
333

…úgyhogy nevezzük amolyan hamis cannolinak 😉

Vannak olyan ételek, amiket azért nem készítek otthon, mert pl nem sütök semmit bő olajban. Ilyen süti a cannoli is, a szicíliai tésztaroló, amit hagyományosan lisztből, cukorból, és borból készítenek, olajban sütnek ki, végül krémes ricottakrémmel töltik.

Cannoli

Nálam most kicsit hmmm… alakbarátabb változatban, sütőben készült. Az eredeti, nyújtható változathoz képest, ebben az esetben a tészta híg, amit egy kanállal kell szétteríteni. A végeredmény pedig vékony, ropogós tészta, a krémes töltelék körül 😀

Nyilván nem ugyanaz az élmény, mintha bő olajba készült volna, de cserébe ennek a változatnak sokkal könnyebb és omlósabb a tésztája.

Nálunk elég hamar hűlt helye lett… 😀

Cannoli

A tészta formázásához szükséged lesz néhány kb 2cm átmérőjű fémhengerre. Ha nincs ilyened, készíts összesodort papírból, alufóliával bevonva.

Cannoli

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét