Mikor azt hiszed, hogy a csirkemell már semmilyen meglepetést nem okozhat,
akkor egyszercsak itt egy változat,
ami fűszeres,
kívül ropogós,
belül omlós és szaftos,
nem, még csak véletlenül sem szárad ki, mert a parmezános kéreg magába zárja az ízeket, és a nedvességet.
Ráadásul nem kell pácolni, így fél óra alatt már asztalon is van.
Nálunk hatalmas kedvenc lett, salátával, vagy valamilyen klasszik körettel, de akár simán, kovi ubival is.
Fűszeres kéregben sült csirkemell
Elkészítés: kb 1 óra
Adag: 12 darab
Sütési hőfok: 180’C
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
só
3 evőkanál olívaolaj
a fűszerkeverékhez:
6 púpozott evőkanál reszelt parmezán
2 teáskanál vöröshagymás bors
2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál morzsolt petrezselyemlevél
A csirkemellet felezd el, majd hosszában is vágd ketté. Enyhén klopfold ki, de ne verd vékonyra, csak, hogy kb mindenhol egyforma legyen a vastagsága. Óvatosan sózd meg (a permezán is sós), és tedd félre.
A fűszerkeverék hozzávalóit keverd el. Ha eleve darált parmezánt használsz, akkor nincs vele különösebb adminisztráció, de ha frissen reszeled, akkor érdemes a kész fűszerkeveréket egy kávédarálóban, vagy aprítóban forgasd átforgatni. Minél egyneműbb a keverék, annál szebb, és jobb lesz a végeredmény, hiszen annál jobban bevonja majd a hússzeleteket. A csirkemell szeleteket forgasd meg a fűszerkeverékben. A felhevített olívaolajon, közepes lángon néhány perc alatt süsd készre. Már kész is vagy, tálald azonnal, amivel csak szeretnéd.