Epres-tejszínes piskóta

0
2188

Boldogan lubickolunk az eperszezonban, és nem csak az eperben, magában, hanem az epres sütikben is. Például ebben a tejszínes, epres pohársütiben, ami egyébként faék egyszerű:

piskóta
eper szirup
eperkockák és
tejszín
…aztán ugyanez újra 😀

A szomorú benne az, hogy több vele a munka, mint amennyi idő alatt elfogy majd, bár ez a legtöbb sütire – sajnos – jellemző

epres poharkrem

Szóval azért macera, mert el kell készíteni a piskótát, és ha elég lelkes és motivált vagy, akkor az eper szirupot is. Ha annyira nem, akkor az utóbbit helyettesítheted kés eper szörppel, a előbbit pedig, ha minden kötél szakad, akkor pl kekszmorzsával, vagy összetört kekszdarabokkal. De a tejszín felverését semmiképpen nem úszod meg 😉

Mascarpone jöhet?

Én most kifejezetten egy könnyű desszertet szerettem volna, de gazdagabbá teheted a krémet egy kevés mascarpone hozzáadásával. De tényleg, nyugodtan eltekinthetsz tőle, a tejszín is tökéletesen krémes állagú lesz majd

epres poharkrem2

A piskótához a már jól bevált piskótatekercs receptemet használtam. Vagyis itthon az történt, hogy előkészítettem a tésztát, a 3/4 része ment az egyik tepsibe, amiből – ki nem találod 😛 – klasszik piskótatekercs lett, a maradék pedig egy másik tepsibe, amiből kiszaggattam a korongokat.
A recept leírásában már azt a mennyiséget adom majd meg, ami kb 4 pohár elkészítésére lesz majd elég.

Egy jótanács…ne használj túl nagy poharakat, mert egyrészt egy öblösebb darabba simán beletolod majd a hozzávalók háromnegyedét, másrészt ember legyen a talpán, aki egy akkor adagot lenyom. És a pohárkrémekkel azért annyira nem szívesen közösködik az ember, nnnaa…

Viszont ha végképp nincs kedved külön pohárban szöszölni vele, akkor használj egy kisebb triffle formát. Abban is tök jól fog kinézni, és tudsz belőle rendesen „szedni”

Végül kicsit hagyd állni, hogy a szirup és a tejszín tegye a dolgát, és enyhén megpuhítsa a piskótát. Bár elsőre tényleg macerának tűnik, ráadásul még a leírás is hosszú hozzá 😛

…azért remélem nem vettem el a kedved, próbáld ki, nagyon finom, és dekoratív darab, érdemes rászánni az időt 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét