Éppen lelkes (nna, annyira már nem) konyhafelújításban vagyunk. Azért nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen a 3 nm-ből nem lett hirtelen 30, de arra legalább jó, hogy két hete alig tudjuk megközelíteni az objektumot, nemhogy bonyolultabb műveleteket végezni benne.
Mázli, hogy sütés nélkül is lehet isteni sütiket készíteni 😀
Ez a gesztenyés darab, például nagy kedvenc nálunk – nem is értem, mostanában miért nem készítettem, – mert nem elég, hogy nem kell bekapcsolni miatta a sütőt, de összevissza 3 hozzávaló kell hozzá.
…és nagyon finom, kb az az élmény, mintha gesztenyepürét ennél, csak tökéletesen eltalált gesztenye és tejszínhab aránnyal… 😀
Tehát három hozzávaló:
gesztenyemassza, tejszín, és vajas keksz
Viszont nagyon fontos, hogy jó minőségű gesztenyemasszát válassz, hiszen ez adja majd az egész dolog ízét. Többfélét kóstoltam már, de egy ideje csak a Maroni, Fehérarany gesztenyepüré masszáját veszem. Nem vagyok a cég embere, nem szponzorált a tartalom, és igen, tudom, hogy picit drágább, mint a többi, de ha megnézed az összetételét, ez nem véletlen
De vissza a sütikhez, és ígérem, tényleg nincs vele 10 percnél több meló 🙂
Sütés nélküli gesztenyés süti
Elkészítés: kb 10 perc + amíg megdermed
Adag: 4-6 személyre
hozzávalók:
500ml habtejszín (hideg!)
400g gesztenye(püré) massza (2 csomag) szobahőmérsékletű
kb 220-250g vajas keksz
A lágy gesztenyemasszát vágd kisebb kockákra, hogy könnyebben elkeveredjen. A hideg tejszínt verd
fel, de nem kell keményre, csak addig, amíg elkezd kicsit sűrűsödni. Így nem fog kicsapódni a vaj, mire mindent sikerül alaposan eldolgoznod. Ha már kicsit megkeményedett,
apránként – miközben a robotgép közepes fokozatával kevered – dobáld hozzá a gesztenyekockákat.
Ha már sima, kemény habot kaptál, készen is vagy. Egy spatulával azért még forgasd át óvatosan,
hogy mindenhova jusson mindenből, majd kezd el összeállítani a sütit.
A választott forma alját rakd ki keksszel, majd jöhet rá egy réteg krém. Ne sajnáld, mert a keksz be
fogja szívni. Nyugodtan lehet 2 cm vastag. Erre egy újabb réteg keksz, majd ismét a krém. A teteje
krémmel fejeződjön be. Addig folytasd, amíg a krém el nem fogy. Nekem 4 réteg keksz lett, de ez függ a tál vagy forma méretétől is. Mehet is a hűtőbe 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára. Ha a keksz megpuhult, egy éles késsel könnyen szeletelhető 🙂