Készítsd extra alacsony szénhidrát tartalmú tortillalapot, sárgarépából…
kend meg avokádókrémmel, pakold tele mindenféle földi jóval…
és már kész is a szuper reggeli (vaagy vacsora)
Sárgarépa lepény
Elkészítés: kb 30 perc
Adag: 3
hozzávalók:
A lepényhez: (3 darabhoz)
20 dkg sárgarépa
1,5 dl víz
2 tojás
3 evőkanál zabpehelyliszt
8 dkg trappista sajt
csipet só
Az avokádómajonézhez:
1 érett avokádó
1 evőkanál citromlé
só, bors
Tálaláshoz:
Sonka
Tükörtojás
Vöröskáposzta csíra
A répát reszeld le a sajtreszelő kisebb lyukán. Öntsd fel a vízzel, fedd le, és 5 percet főzd a mikrohullámú sütőben. Szűrd le, és amennyire tudod, nyomkodd belőle a vizet. (nehezített pálya, mert nem hideg 😛 Keverd össze a tojással, liszttel, sajttal, sózd ízlés szerint. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a tésztát oszd három részre, és a formázz korongokat a kezeddel. Ez egy elég laza tészta, úgyhogy kanállal szedd a tepsire, és ott lapogasd el. Próbáld minél vékonyabbra tapicskolni.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeveréses fokozaton kb 15 perc alatt süsd készre.
A majonézhez tedd turmixgépbe az avokádót, a citrom levét, a sót, és a borsot, majd turmixold krémesre.
Tálalásnál kend meg a lepényt az avokádókrémmel, tedd rá a sonkát, és a tükörtojást, végül halmozd rá a vöröskáposzta csírát.
Muszáj megfőzni a répát
?
Még nem próbáltam nyersen, de szerintem működhet anélkül is 🙂