Ragacsos csirkeszárny

0
463

Évekkel ezelőtt még Nigella-nál láttam először, hogy az a drága asszony Coca cola-t önt a sonkára. Annyira szürreálisnak tűnt akkor az egész sztori, hogy sosem gondoltam volna, hogy egyszer még valami hasonlóra vetemedem. Bár igaz, hogy a füstölt sonkát még mindig nem gyaláznám kínálnám meg vele, de úgy gondoltam, hogy a csirkeszárnnyal érdemes tenni egy próbát. Tényleg lehet, hogy egyszer végre a sonkás sztorinak is kéne adni egy esélyt…

Nagyon szeretjük a fűszeres csirkeszárnyat, tudod, azt a ragacsos fajtát, amit még csak véletlenül sem lehet anélkül enni, hogy ne legyél fülig szutykos.

Eleinte a nyers szárnyakat pácoltam és sütöttem, és bár szerettük, de mindig zavart, hogy kicsit megég rajta a pác. Ezért egy ideje megsütöm előre a húst, és a végén csak rápirítom a pácot. Így jobb a hús állaga, és a szósz is sokkal finomabb rajta. 

És most vissza a kólához: mert ebben az esetben ettől lesz ragacsos, karakteres, és istenien karamellizálódik a csirkén. Igen, enyhén érzed a kóla ízét, de egyáltalán nem domináns, inkább picit pikáns, a sriracha szósz miatt. Mi szeretjük nagyon 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét