Hurrá 😀 végre van füge 😀
Azóta fájt rá a fogam, mióta nemrég megint találkoztam Lorraine Pascale csodás fügés pizzájával. Amúgy is imádom a nőt, mert számomra ő is olyan, akit jó nézni, ahogy az ételhez nyúl, de ezzel a recepttel egy életre belopta magát a szívembe. Mivel pizzát most nem nagyon volt kedvem készíteni, így inkább egy levelestészta alapot használtam, arra került az általam választott feltét.
Az eredeti receptben ez egy paradicsomos-mozzarellás-fügés-prossciuttos kombináció, nálam pedig kéksajtos-fügés-feketeerdősonkás-mézes lett.
Én egy egyszemélyes adagot készítettem, úgyhogy szorozd a mennyiségeket kedved szerint
Őszintén…woww…<3
…és azt nem is mondtam, hogy kb 15 perc alatt elkészül, sütéssel együtt. Úgyhogy ha például váratlan vendégek toppannának be, ezzel néhány pillanat alatt garantáltan elvarázsolhatod őket 😉
Kéksajtos-fügés tart
Elkészítés: kb 15 perc
Adag: 1
Sütési hőfok: 200’C
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
2 szem érett füge
50-60 g kéksajt (én most Paladint használtam, érdemes érettebbet használni)
4-5 szelet feketeerdő (vagy más füstölt, száraz sonka, hajszálvékonyra szeletelve)
méz ízlés szerint
1 tojás a kenéshez
bazsalikomlevél a díszítéshez
Az egy „adaghoz” vágj a tésztából egy kb 15 cm-es darabot. Picit vágd be a szélétől kb 1,5cm-re körben, és a belső részét kicsit szurkáld meg villával. Kend körbe a felvert tojással a szélét. Morzsold, vagy reszeld a középső részre a kéksajtot, Nyolcadold a fügét, és hármasával sorakoztasd a tésztára. A sonkából vágj (vagy tépj) 2-3 cm széles csíkokat és igazítsd a fügeszeletek közé.
200’C-os légkeveréses sütőben kb 8 perc alatt megsül. Ha aranybarna a széle, elkészültél. Csorgass rá egy kis mézet, és szórd meg a bazsalikomlevelekkel.
Tálald forrón 😉