Brokkolis lepény

0
3315

Ez a brokkolis lepény valahol a quiche és a frittata között lakik: egy könnyű és gyors zöldséges lepény, ami pillanatok alatt elkészül. Ha készítesz mellé egy nagy adag salátát is, pöpec kis ebéd lesz belőle. A maradék pedig jól jön majd másnap reggelire.

Akár kéreg nélkül is megsüthető, de szerintem a ropogósra sült rétestészta remek kis keretet ad neki. Persze akár egy vajas tésztát is készíthetsz hozzá, de részemről a réteslap tökéletes, egyszerű, és gyors megoldás.

Utálom kidobni a brokkoli szárát, és tök jó, hogy ebben a receptben azt is simán felhasználhatod. És nem csak a vékony részeket, hanem a vastag szárát is. Egyszerűen csak hámozd meg, távolítsd el az esetleges fás részeket (a zsengébb darabokon az sincs) és vágd kis, 1cm-es kockákra.


Ez egy remekül variálható recept, a brokkoli helyett használhatsz karfiolt vagy spenótot, a trappista helyett válaszd a kedvenc sajtodat. Szerintem nagyon jó lehet benne a spenót-feta, vagy a kéksajt leosztás. A bacon helyett pedig sült csirkemell, vagy sonka is kerülhet bele.

_____

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét