Újkrumpli saláta – fűszeres szósszal

2
527

Gondolom nem vagyok egyedül, aki tavasszal már alig várja az első újkrumplit a piacon 🙂 Így nem is volt kérdés, hogy a vasárnapi grillezésen mi lesz a köret a hús mellé

Ez a saláta csupa-csupa isteni hozzávalóból készült, zsenge lilahagymával, főtt tojással, és fűszeres, friss szuszmákkal.


Az elkészítése is tök egyszerű:
1. süsd meg a krumplit
2. amíg sül, készítsd el a szósz, és főzd meg a tojást
3. majd a forró krumplit kanalazd a szószra, pakold és szórd meg a többi hozzávalóval

A forró krumpli beszívja a fűszeres szószt, és uhhh…abbahagyhatatlan… 😀

Amúgy ez a szósz valami elképesztően finom, és nem csak ehhez a salátához. Használd friss zöldségek mellé mártogatósnak, vagy akár grillezett húshoz vagy zöldséghez is.


Ha pedig hozzánk hasonlóan rajongsz az újkrumpliért, próbáld ki ezt a Fűszeres-olívaolajos változatot is

Újkrumpli saláta – fűszeres szósszal

elkészítés: 30 perc
sütési hőfok: 200’C

a szószhoz:
3ek majonéz
150ml görög joghurt
1 tk mustár
2 ek almabor/fehérbor ecet vagy citrom
1 púpos tk porcukor
Só, bors
1 közepes savanyú uborka apróra vágva
aprított menta és petrezselyem

7-800g újkrumpli + olívaolaj
főtt tojás, lilahagyma, só, petrezselyem

  1. A krumplit mosd meg, és darabold fel.
    Locsold meg egy kevés olajjal, és 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt süsd ropogósra. Néhányszor forgasd át lapáttal, hogy ne tapadjon le, és egyenletesen piruljon.

2. Közben a szósz hozzávalóit keverd el. Főzd meg a tojást, vágd csíkokra a hagymát

3. Végül állítsd össze az egészet: A szószt kanalazd egy tál aljára, erre mehet a forró krumpli, a hagyma és a főtt tojások negyedelve. Sózd meg, és szórd meg friss petrezselyemmel. Tálald azon melegében

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét