Lássuk be, zabkása receptet sem sűrűn láttok nálam, de olyan sokszor jött velem szembe a tiramisus, éjszakázós zab, hogy egészen rákívántam. De a tira’ helyett inkább “zserbós” lett 😀
Jó, nyilván semmi köze nincs a hagyományos zserbóhoz, hanem inkább nevezzük zserbós ízvilágnak: dióval, házi baracklekvárral, a tetején pedig kakaós mázzal – tudod, olyannal, mint a zserbó tetején is van
Háát…elég jó :D, bár nálam továbbra sem reggeli, sokkal inkább egy kiadós leves utáni desszert
Háát…elég jó :D, bár nálam továbbra sem reggeli, sokkal inkább egy kiadós leves utáni desszert
_____
_____
„Zserbó” zabkása
adag: 2 pohár
elkészítés: 10 perc
hozzávalók:
80 g nagyszemű zabpehely
1,5 ek chia mag
3-4 ek dió apróra vágva
150 ml növényi tej (én zabot használtam)
50-60 ml natúr joghurt (1,5%)
Juharszirup ízlés szerint
- A hozzávalókat keverd össze és oszd el két pohárba. Mehet a hűtőbe 2-3 órára (vagy egy éjszakára)
A tetejére:
Baracklekvár
A kakaós réteghez:
2 ek kakaó
1 tk cukor (vagy édesítő)
3-4 evőkanál tej
- Melegítsd össze majd csurgasd a lekvár tetejére
Ess neki bátran 😉