ami egyébként poont úgy készül, mint a hagyományos Pancake, csak van benne néhány marék áfonya is
De azért itt is leírom, hogy el ne felejtsd: A könnyű, magas, laza pancake titka az, hogy külön vered fel a tojásfehérjét a sárgájától, és relatív magas hőfokon sütőd. Mert ha túl alacsony a hőfok, akkor az előtt átsül a palacsinta, hogy átfordítanád. Így nem fog majd felemelkedni, mert a B oldala már “meghúzott”.
Általában 2 tojásból szoktam készíteni, ebből egy egész emberes adag lesz, egy három tagú családnak bőven elég reggelire.
A hozzávalókat 1 tojáshoz adom meg, így könnyen alkalomhoz illesztheted.
Áfonyás Pancake
elkészítés: 15 perc
adag: 8 darabhoz (kb tenyérnyi méretű)
Hozzávalók:
1 egész tojás
130 g liszt ( egy csésze)
1-1,5 evőkanál cukor
170 ml tej
1/2 tk sütőpor
csipet só
kb 100 g áfonya
Elkészítés:
-
a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, tedd félre.
-
A sárgájához add hozzá a tejet majd a lisztet a sütőport és a cukrot is. Keverd csomómentesre, majd óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjehabot.
- Szórd hozzá az áfonyát, és továbbra is óvatosan forgasd össze a tésztával
-
Vékonyan kiolajozott sütőlapra vagy serpenyőbe mérj egy-egy adagot (én ehhez a negyed csészét vagyis 60 ml-es formát szoktam használni) közepes hőfoknál kicsit magasabban süsd, és amikor a tészta felületén elkezdenek bubik képződni, egy lapáttal óvatosan nyúlj alá, és egy határozott mozdulattal fordítsd át. Süsd meg kb 30 mp alatt a másik felét is és szed rácsra.
- Tálald azonnal: friss gyümölccsel, juharsziruppal